5.1.10

Αποδείξεις και ΜΜΕ




Το youtube είναι γεμάτο με ενημερωτικά βίντεο για την διαδικασία φορολογικού ελέγχου στην Αμερική. Και παντού αναφέρονται οι αποδείξεις που συλλέγουν οι πολίτες εκεί. Το έχουμε δει και σε ταινίες. 


Εδώ, οι δημοσιογράφοι της πλάκας και του χαβαλέ, ασχολούνται με την θερμογραφική απόδειξη του τυροπιτάδικου και το εάν πρέπει να μπει στην κατάψυξη ή στο ψυγείο για να μην σβήσει...



Τα πραγματικό ρεπορτάζ και τα καλοδουλεμένα άρθρα ελάχιστα, ενώ τα ερωτήματα μας πολλά.



Εχθές υπέβαλα αίτηση διαπίστευσης του blog μου, για απευθείας e-νημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας. Μία πρωτοβουλία που υποθέτω ότι θα ακολουθήσουν και άλλα Υπουργεία και Δημόσιοι Φορείς. Λογικά, σε λίγο καιρό θα μπορεί ο καθένας μας να αντλεί την πληροφορία που τον αφορά από την πηγή. Χωρίς την μεσολάβηση των ΜΜΕ.
Η ηθελημένη (ή μη) παραπληροφόρηση (και "η μπάλα στην εξέδρα") έχει κοντά ποδάρια. Όποιος δεν πήρε ακόμα το μήνυμα θα το λάβει με καθυστέρηση. Στην ουρά του ΟΑΕΔ όμως, θα είναι αργά για δάκρυα.

Όσοι κάνουν σωστά την δουλειά τους, και παλεύουν για την ενημέρωση μας με πραγματικό ρεπορτάζ και ενδιαφέρον για την σημαντική είδηση δεν πρέπει να επαναπαυθούν στην ευσυνειδησία τους. Πρέπει να κινηθούν μέσα από το συνδικαλιστικό τους όργανο (που ακόμα  δεν έχει εκλέξει Προεδρείο) και να προστατεύσουν το επάγγελμα τους. Ίσως οι δικές τους ευθύνες να είναι μεγαλύτερες από αυτές του σάχλα με το μικρόφωνο/κάμερα/κόνδυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate