25.1.10

Της επιτροπής το ανάγνωσμα

Από την σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

"...11μελή επιτροπή «επιστημονικής εποπτείας της έκδοσης τόμων με τις βιογραφίες βουλευτών από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους έως και σήμερα». Η Επιτροπή φαίνεται να συγκροτήθηκε τον (προεκλογικό) μήνα Σεπτέμβριο, με ορίζοντα διετή και με πρόβλεψη τα μέλη της να λαμβάνουν συνολική μηνιαία αμοιβή 8.000 ευρώ. Οι πληροφορίες φέρουν τα μέλη της να δήλωσαν –άγνωστο πότε ακριβώς, πιθανώς μετά τις εκλογές- ότι παραιτούνται από το δικαίωμα λήψης αποζημίωσης..."

(8.000€ x 16) x 2χρόνια=256.000€ [8000€/11=727€/μήνα έκαστος]

Τα μέλη της επιτροπής παραιτήθηκαν με συνοπτικές. Το ερώτημα που τίθεται είναι τί ήταν οι συγκεκριμένοι; Ήταν πολιτικό προσωπικό της Βουλής; Stagiers; Βουλευτές; Το brief του πολύτιμου συγγράμματος αναρτήθηκε πουθενά; Μάλλον πουθενά.

Μερικά νούμερα ακόμη:
  • 11εκ €/ετησίως για ειδικό επίδομα σε προσωπικό απασχολούμενο από βουλευτές (έξοδα κίνησης)
  • 45.6εκ €/ετησίως οι βουλευτικές αποζημιώσεις
  • 112.7εκ €/ετησίως μισθοδοσία πολιτικού προσωπικού
Και κάτι μου λέει ότι αυτή δεν είναι συνολική εικόνα. Τα θερινά τμήματα είναι μέσα, ας πούμε; Υπάρχουν άλλοι ευφάνταστοι κωδικοί, όπως εκείνο το "επίδομα έγκαιρης προσέλευσης", που έχουν περάσει στα ψιλά; Είναι γελοίο να ασχολούμαστε με την μισθοδοσία της Βουλής σε τόση λεπτομέρια, ειδικά όταν η λεπτομέρια ΔΕΝ είναι ορατή. Χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο παράδειγμα, επειδή μοιάζει πιο κατανοητό, από το χάος του υπόλοιπου δημοσίου...

Αν δεν υπάρξει το ενιαίο μισθολόγιο, και δεν καταργηθεί (ΟΧΙ μετατραπεί/εξυγιανθεί/ξεκαθαριστεί) το παρόν καθεστώς δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε διαφάνεια, ούτε καταλογισμός.
Μην παλεύετε με το χάος - καταργήστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Translate